Via Loket voor Lief en Leed komen er steeds meer reacties van mensen, die bezig zijn met hun familiegeschiedenis en hierbij de website Alle Groningers gebruiken, maar zo niet voldoende kunnen vinden. Daarom organiseren de NGV afdeling Groningen en het RHC Groninger Archieven op 9 april een workshop, speciaal voor deze mensen.

Tijdens deze workshop kunt u zien wat er allemaal met Alle Groningers te vinden is en hoe u kunt beginnen met familieonderzoek aan de hand van gegevens van de Burgerlijke Stand uit de 19e en 20e eeuw. Deze website is één van de belangrijkste bij het zoeken naar Groninger voorouders. Daarnaast wordt GenLias veel gebruikt voor meer landelijk onderzoek.

De docenten en begeleiders hebben veel ervaring met familieonderzoek. Leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging, de grootste organisatie van en voor mensen die bezig zijn met familiegeschiedenis, treden als zodanig op. Er staan computers klaar, dus u hoort en ziet niet alleen de uitleg, maar kunt ook zelf aan de slag, eerst door de voorbeelden van de docent te volgen en later door uw eigen zoekvragen in te vullen. Uiteraard kunt u ook vragen stellen over uw eigen onderzoek.

De workshop duurt anderhalf, inclusief een korte pauze, en vindt twee maal plaats op zaterdag 9 april in het gebouw van RHC de Groninger Archieven, Cascadeplein 4 te Groningen.

  • Workshop A: ’s ochtens van 10.30 tot 12.00 uur
  • Workshop B: ’s middags van 13.30 tot 15.00 uur

De kosten bedragen € 5. Deze prijs is inclusief een kopje koffie of thee en informatiemateriaal. Bij de Groninger Archieven is parkeergelegenheid beschikbaar.

Aanmelding kan tot en met woensdag 5 april 2011, maar deelnemers worden toegelaten in volgorde van de ontvangst van de aanmelding en vol=vol. U mailt uw aanmelding naar info@groningerarchieven.nl en geeft daarbij aan, welke workshop u wilt volgen. Van ons ontvangt u vervolgens een bevestiging per mail met bericht over de betaling.