Haal meer voorouders uit uw computer! Wegens het succes van de vorige workshops organiseren we opnieuw twee workshops over het vinden van personen in Alle Groningers. Deze vinden plaats op zaterdag 14 april.

In Workshop 1 laten wij u zien, wat er allemaal in Alle Groningers te vinden is en hoe u kunt beginnen met familieonderzoek aan de hand van gegevens van de Burgerlijke Stand uit de 19e en 20e eeuw. De website Alle Groningers is één van de belangrijkste websites bij het zoeken naar Groninger voorouders; daarnaast wordt http://www.genlias.nl veel gebruikt voor landelijk onderzoek. Tijdens de workshop leert u vooral hoe u uw Groninger voorouders kunt vinden en met de gevonden informatie verder kunt zoeken naar uw familiegeschiedenis.

In Workshop 2 leggen wij uit hoe u uw voorouders van vóór 1811 kunt vinden. Daarvoor gebruiken we de Doop, Trouw- en Begraafboeken, zoals die op Alle Groningers staan. En wij doen u natuurlijk voor, hoe u daarmee kunt werken. Deze workshop biedt een vervolg op de workshops voor beginners, maar is ook nuttig voor mensen die al werken met dit onderdeel van Alle Groningers en meer uitleg willen.

Elke workshop begint met toelichting en presentatie aan de hand van voorbeelden. Daarna kunt u op beschikbare computers zelf aan de slag met uw eigen zoekvragen en deze voorleggen aan de begeleiders. De workshops worden gegeven in het gebouw van de Groninger Archieven, Cascadeplein 4 te Groningen. Er is parkeergelegenheid beschikbaar. Elke workshop duurt 2 uur, inclusief een korte pauze.

  • Workshop 1: zaterdag 14 april, 10.30 – 12.30 uur
  • Workshop 2: zaterdag 14 april, 13.30 – 15.30 uur

Aanmelden

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar aanmelding is wel noodzakelijk. Dat kan tot de donderdag voor de workshop, maar… deelnemers worden toegelaten in de volgorde waarin we aanmeldingen ontvangen en daarbij geldtL vol=vol! Het maximum-aantal deelnemers is 16; het minimum is 8. U kunt uw aanmelding mailen naar info@groningerarchieven.nl. Geef daarbij aan welke workshop u wilt volgen. U ontvangt van ons een bevestiging per mail; zonder die bevestiging kunt u niet deelnemen.

Deze workshops worden georganiseerd door de NGV afd. Groningen en het RHC Groninger Archieven in het kader van het project Loket voor Lief en Leed. Uw docent heeft veel ervaring met familieonderzoek. Leden van de NGV, de grootste vereniging van en voor mensen die bezig zijn met familiegeschiedenis, treden daarnaast als begeleiders op.