Over dit weblog

Loket voor Lief en Leed is een weblog met verhalen uit de provincie Groningen, die op de een of andere manier te maken hebben met de Burgerlijke Stand. In 2011 is het namelijk 200 jaar geleden dat de Burgerlijke Stand werd ingevoerd in Nederland. Al twee eeuwen lang legt de overheid de belangrijkste gebeurtenissen uit (bijna) ieder mensenleven vast, te weten: geboorte, huwelijk en overlijden.

In Groningen stonden we onder meer bij dit jubileum stil door een rubriek ‘Loket voor Lief en Leed’ op TV Noord. Begin dit jaar kwam hierin elke week een verhaal aan bod, dat op de een of andere manier te maken heeft met de Burgerlijke Stand. Dat kon kan een bijzonder familieverhaal zijn, bijvoorbeeld opgehangen aan een geboorte- of huwelijksgeschenk dat in de familie bewaard bleef, maar ook kon het een verkeerd geschreven familienaam zijn die zijn eigen leven ging leiden, et cetera.

Naast de TV-rubriek begonnen we dit weblog, aanvankelijk om de TV-rubriek te verbreden en uit te diepen. Om rubriek en weblog te kunnen realiseren gingen we op zoek naar bijzondere verhalen. Iedereen die beschikt over een mooi, grappig of bijzonder familieverhaal dat met geboorte, huwelijk of overlijden in de periode 1811-1960 te maken heeft, roepen we nog steeds op om dit aan te leveren via e-mail: loketvoorliefenleed@gmail.com.

Het project ‘Loket voor Lief en Leed’ bleef nadat rtv Noord de uitzendingen in april staakte, een samenwerkingsverband van RHC Groninger Archieven, NGV afdeling Groningen en het Groninger Museum.

1 gedachte over “Over dit weblog”

  1. Cornelis Sandy Rijskamp gezegd:

    Ik ben bijzonder ingenomen met de informatie over Menno Simon Wiersum..
    Hoe heeft u dit allemaal kunnen vinden?
    Menno is een oom van wijlen mijn moeder en ik probeer die familietak uit te vogelen in een stamboom programma!
    Dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s